New Jurassic play park promises monster-size fun for youngsters

PUBLISHED: 16:00 29 August 2015

The design of the new Jurassic play park

The design of the new Jurassic play park

Archant

The bright and colourful new facility, owned by Lyme Regis Town Council, is expected to be finished within two months, with plans for a big opening event in late September.

Work has begun on creating a long-awaited Jurassic-themed play park at Lyme Regis.

Contractors moved onto the Anning Road site last week to remove old equipment.

The bright and colourful new facility, owned by Lyme Regis Town Council, is expected to be finished within two months, with plans for a big opening event in late September.

The town council is funding the majority of the £110,000 project, with a £5,400 contribution from the Lyme Regis Play Park Fundraising Association, £1,200 from Magna Housing Association, £600 from Palmers Brewery and £400 from the Town Mill Cheesemonger.

The design, by Eibe Play, incorporates dinosaur and nautical-themed equipment, with inclusive facilities for children of all ages and physical abilities.

The park includes a ‘fallen fossil’ as the centre-piece, a zip wire, a wooden ship, a pterodactyl nest, an inclusive roundabout, slides and swings, see-saw, a look-out mound, a nest swing and pavilion-style shaded seating.

The mayor of Lyme Regis, Owen Lovell, said: “I’m thrilled that Lyme Regis Town Council has been able to make this happen for the town, with support from the community and local businesses.

“We appreciate there will be some disruption during construction, but it will be worth it when he have a fantastic new play park, providing a safe and stimulating environment for young children for years to come.

“We hope it’ll become a landmark facility in the area and people will feel it’s worth coming to Lyme Regis to use the park, as well as providing another valuable facility for visitors, who are essential to our economy. Look out for details of the opening event, when we hope to see as much of the community as possible.”

The town council has worked with the community on this project, holding a public consultation event at the Jubilee Pavilion in April, when residents chose their favourite scheme from seven shortlisted designs.

The chosen design received an overwhelming majority of votes and suggestions for a zip wire, inclusive roundabout and shaded seating were later incorporated into the design.

Most Read

Most Read

Latest from the Midweek Herald

Hot Jobs

Show Job Lists